הנצחת חללי פלוגה י' בחצר בית הכנסת שטיבלך בקטמון בירושלים

עפר דרורי פורסם באתר פלוגה י', מאי 2014 01.06.2014 02:06
הנצחת חללי פלוגה י' בחצר בית הכנסת שטיבלך בקטמון בירושלים


הגינון בחצר בית הכנסת שטיבלך בקטמון בירושלים נתרם לזכרם ולעילוי נשמתם של לוחמי פלוגה י' מגדוד 79 שנפלו במלחמת יום הכיפורים.



בית הכנסת שטיבלך קטמון הוא בית כנסת בירושלים בצומת הרחובות "המצור" ו "החי"ש" בשכונת קטמון בירושלים. בית הכנסת השתכן בקום המדינה באחד הבניינים הנטושים בשכונה ונמסר לפליטי העיר העתיקה שנאלצו לעזוב אותה לאחר כיבושה ע"י הירדנים.

בית הכנסת ייחודי בירושלים שבה מאות רבות של בתי הכנסת בכמה אופנים. ראשית במקום מתקיימים מניני תפילה החל משעה שש בבוקר ועד חצות הלילה כמעט כל רבע שעה. בבית הכנסת מספר חדרי תפילה והנוסח הנוהג בהם ברוב המקרים הוא הנוסח של העובר לפני התיבה. לבית הכנסת מגיעים מכל ציבוריות העיר והעם: אשכנזים וספרדים, עדות המזרח וליטאים, חסידים וכיפות סרוגות. צעירים ומבוגרים, עלים חדשים וותיקים. בית הכנסת מאוד פלורליסטי בגישתו אף שהרוח המרכזית היא של ציונות דתית, יש מקום לתפילות של חרדים (אפילו מיעוט ביניהם שנמנע מלהתפלל "הלל" ביום העצמאות עם ברכה) ושל אחרים. בבית הכנסת שתי עזרות נשים.

את בית הכנסת פוקדים למעלה מאלף אנשים בכל יום והוא מתנהל בצורה מסודרת ע"י וועד מנהל וגבאי במשרה מלאה שדואג לפעילות הרבה ולשמירה על שעות המניינים. זהו אחד מבתי הכנסת היחידים שאני מכיר שיש לו צג טלוויזיה גדול בכניסה המראה את שעות המניינים וכן אתר אינטרנט המציג מידע זה לכל הציבור המחפש מניין בכל שעה משעות היום והלילה.

מבנה בית הכנסת מוקף חצר ואדניות העציצים הפורחים נתרמו לזכרם ולעילוי נשמתם של חללי פלוגה י' מגדוד 79 במלחמת יום הכיפורים.

לפני כשלוש שנים בחודש מאי 2011 התקיים מפגש פלוגתי גדול ביד לשריון בלטרון. את המפגש ארגנה חבורה מצומצמת של אנשים, לשם תפעול ראשוני של הדברים נודב סכום כסף מחלק מחברי הצוות. בהמשך גבינו את עלות המפגש מהחברים שהשתתפו כך שנותר סכום מסוים מאותה גביה ראשונית. החלטתי בהתייעצות עם חברי לצוות הראשוני (חנן בר, עפר צור ורפי סהר) לתרום את הכסף לפרויקט שעמד על הפרק בבית הכנסת שטיבלך קטמון והוא גינון החצר באמצעות אדניות פורחות שגם ירחיבו נפשם של אנשים וגם ייצרו מעין הפרדה בין חצר בית הכנסת לרחוב. עלות הפרויקט הייתה פי ארבעה מהסכום שעמד לרשותנו. אחד המתפללים שהוא גנן במקצועו לקח על עצמו בהתנדבות לבצע את הפרויקט ללא עלות העבודה כך הצטמצמה עלות הפרויקט לחצי. כאשר שמעו מתפללים אחרים שמטרת הפרויקט היא הנצחה של חיילי צה"ל שנפלו במלחמה התגייסו בתוך ימים והשלימו את הסכום והכל בהתנדבות ובלי שיוזכרו בשמם.

כך בוצע הפרויקט שתמונות ממנו מצורפות בדף. שלט ההנצחה נקבע לאחרונה על גדר החצר כדי שכל מי שמגיע למקום יוכל להתרשם ולהיזכר בחברינו שנפלו על הגנת המדינה.

הנצחת חללי פלוגה י' בחצר בית הכנסת שטיבלך בקטמון בירושלים



הוספת תגובה
  מגיב אנונימי
שם או כינוי:
חסימת סיסמה:
  זכור אותי תמיד במחשב זה

כותרת ראשית:
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה לטוקבק שלי
אבקש לקבל בדואר אלקטרוני כל תגובה למאמר הזה

 הקמת האתר וניהולו ע"י עפר דרורי